Wellicht heeft u in het verleden al eens een glas wijn op andermans tapijt of meubelstuk laten vallen. In veel gevallen zal iemand de vlek zo snel mogelijk proberen te herstellen, waarmee de zaak is afgedaan. Het kan echter ook voorkomen, dat u per ongeluk een peperdure vaas omstoot. In zo’n geval is de schade voor de eigenaar van de vaas veel groter! Denk aan een erfstuk, welke duizenden euro’s waard is. Om deze kosten niet zelf te hoeven vergoeden, kan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering een verstandige keuze zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt alle kosten voor het herstel van schade die u aan andermans bezittingen heeft aangericht. Ook letselschade wordt in veel gevallen gedekt.

Dekking bij een aansprakelijkheidsverzekering

Houd er rekening mee, dat een aansprakelijkheidsverzekering alleen de schade die per ongeluk is aangericht zal vergoeden. Opzettelijke schade wordt in geen geval vergoed door uw verzekeraar. Logischerwijs blijkt vaak lastig te bepalen, wanneer er opzet in het spel is. Een verzekeringsexpert zal de verzekeraar hierbij helpen, als de verzekeraar twijfels heeft bij uw verhaal. Reden genoeg om de kans op schade ook na het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering te minimaliseren.

Ook financiële schade, in de zin van schade aan iemands vermogen, wordt vaak niet vergoed. In de polisvoorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering leest u hier meer over.

Aansprakelijkheidsverzekeringen online vergelijken

Online vindt u verschillende vergelijkingstools, waarmee u aansprakelijkheidsverzekeringen heel eenvoudig kunt vergelijken. Let hierbij goed op de exacte dekking van een verzekering. Wanneer de schade maar tot een relatief laag bedrag vergoed wordt, zal ook de premie van de verzekering laag zijn. U loopt in zo’n geval echter een behoorlijk risico op hoge financiële lasten als gevolg van de schade die u bij iemand anders aanricht. Zeker letselschade brengt vaak hoge kosten met zich mee. Vaak kunt u een verzekering direct vanuit een dergelijke tool afsluiten.