Wanneer u op zoek bent naar een geschikte autoverzekering, zult u al snel opmerken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Kies tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. Onder een WA-verzekering met volledig casco verstaan we ook wel een allrisk verzekering. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke van deze drie verzekeringen het beste bij u past. Denk bijvoorbeeld aan het aantal schadevrije jaren wat u heeft opgebouwd en de manier waarop een verzekeraar deze meeneemt in uw kostenberekening. Ook de waarde van uw auto kan een bepalende factor vormen bij het kiezen van een geschikte autoverzekering.

Vergelijking van verschillende soorten autoverzekering

Het vergelijken van autoverzekeringen begint bij het selecteren van het juiste type verzekering. Hierbij is de WA-verzekering de meest voorkomende autoverzekering. Bij deze verzekering bent u gedekt voor de schade die u aan anderen en hun voertuig aanricht. Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, wanneer u met een auto de openbare weg betreedt.

Kiest u voor een WA-verzekering met beperkt casco, dan wordt een deel van de kosten voor het herstel van schade aan uw eigen voertuig vergoed. In het geval van een WA-verzekering met volledig casco worden nagenoeg alle kosten aan uw voertuig vergoed. Let wel, dit geldt natuurlijk alleen voor situaties waarbij een ongeluk door uzelf veroorzaakt wordt. Wanneer iemand anders het ongeluk veroorzaakt, zal zijn of haar verzekering schade aan uw voertuig vergoeden.

Waarde van uw auto en schadevrije jaren

Zoals eerder op deze pagina al werd aangehaald, spelen ook het aantal schadevrije jaren en de waarde van uw auto een rol bij het maken van een keuze. Het kan per verzekeraar verschillen, hoe men omgaat met deze schadevrije jaren bij een overstap. De waarde van uw auto is voornamelijk van invloed op het type verzekering wat u afsluit. Bij een dure auto kan het zinvol zijn om voor een WA-verzekering met beperkt casco en misschien zelfs volledig casco te kiezen. Een auto die al aan vervanging toe is, kunt u het beste met een WA-verzekering combineren. Bij een ongeluk zult u deze wellicht vervangen, in plaats van laten herstellen.