Crematieverzekering

Crematieverzekering

Wanneer er een uitvaartverzekering wordt afgesloten keert deze doorgaans voor zowel een begrafenis als een crematie uit. Echter zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een crematie, volgens de Landelijke Vereniging van Crematoria(LVC) is dit percentage ruim 60 procent van de Nederlanders. Steeds meer mensen zijn dan ook opzoek naar een crematieverzekering .

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering is eigenlijk in feite een uitvaartverzekering, het enige verschil is dat een crematieverzekering alleen gebruikt kan worden voor een crematie en een uitvaartverzekering voor een begrafenis en een crematie. Indien u nog twijfelt is het dan ook wellicht verstandiger te kiezen voor een reguliere uitvaartverzekering gezien u daarmee geen keuze vastlegt en nog alle kanten op kan gaan. Bovendien is dit ook de polis die de meeste verzekeraars aanbieden. Als u zeker weet dat u gecremeerd wilt worden, dan maakt het niet zoveel uit welke keuze u maakt. Het doel van beide polissen is immers hetzelfde, ondanks dat de benaming anders is, namelijk het bekostigen van de crematie.

Keuze begraven of cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is persoonlijk. Er zijn allerlei voor en tegens voor beide opties, echter is de enkele vraag die telt wat zijn u voor en tegens. Vaak zien we wel dat mensen kiezen voor cremeren vanwege de kosten, dit is nou eenmaal een stuk voordeliger dan een begrafenis. Bovendien zijn er ook geen terugkerende kosten, wat bij begraven wel zo is met de kosten voor het onderhoud van het graf en de huur van het graf.

Kapitaal of natura

Of u nu kiest voor een crematie of uitvaartverzekering, dan dient er nog een onderscheid gemaakt te worden tussen kapitaal of natura. De kapitaalpolis zal na overlijden een geldbedrag vergoeden, terwijl de naturapolis diensten en producten levert en vergoedt. Ook dit is een persoonlijke keuze.

admin