Dingen die je niet mag vergeten bij het regelen van je uitvaart

Dingen die je niet mag vergeten bij het regelen van je uitvaart

Je wilt er nog lang niet aan denken, maar je kan het maar beter geregeld hebben voor als het moment daar is: je uitvaart. Er komt heel veel bij kijken als je je eigen uitvaart moet regelen. Lees hier waar je allemaal aan moet denken.

Begraven of cremeren?

één van de belangrijkste dingen waar je over na moet denken is of je begraven of gecremeerd wilt worden. Als je begraven wilt worden, denk dan ook wat voor soort graf je zou willen. Denk hierbij aan een zandgraf (de kist ligt in de grond en er zijn geen verstevigde wanden), een grafkelder (de kist ligt in een afgesloten ruimte), een natuurgraf (hierbij draait het om duurzaamheid en wordt er gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal) etc. Vergeet ook niet de kleur van je kist uit te zoeken. Hier kan je allemaal uit kiezen bij het afsluiten van een begrafenisverzekering.

Verzekeren

Het is handig als je een begrafenisverzekering afsluit. Hiermee worden de kosten van een begrafenis en ook voor een crematie verzekert.

Verzorging en uiterlijk

Je moet nadenken over of je de laatste verzorging met of zonder je familie wilt. Ook is het belangrijk dat je denkt over hoe je opgebaard wilt worden. Denk hierbij aan de kleding die je wilt dragen voor als je in de kist ligt, de make-up en de haardracht die je graag zou willen.

De condoleance

Dit is het moment om de familie te condoleren. Als je de familieleden niet goed kent, is de zin ‘gecondoleerd met uw verlies’ de beste keuze. Denk goed na over hoe je wilt dat de condoleance verloopt. Vaak wordt hier koffie met cake geserveerd.

Foto’s teksten

Je moet bedenken welke tekst je op de linten wilt voor de bloemen. Je zou ook al van te voren een foto uit kunnen zoeken die op de kist geplaatst wordt. Ook is het handig om de muziek uit te zoeken waarvan je graag wilt dat die wordt afgespeeld. Zorg er dus voor dat alles goed geregeld is, zodat alles aan jouw wensen voldoet.

admin