Is het slim om een verzekering af te sluiten voor je mobiele telefoon?

Is het slim om een verzekering af te sluiten voor je mobiele telefoon?

Herlaadkaart mobiel

De bovenstaande vraag is een groot dilemma voor telefoongebruikers. In welke gevallen is het slim om een verzekering af te sluiten? In dit artikel lees je wat de kosten van een telefoonverzekering zijn, wanneer je er echt een nodig hebt en hoe je kans op schade voor je telefoon, met de herlaadkaart daarbij inbegrepen, kunt verminderen.

Wat zijn de kosten van een telefoonverzekering?

Toegegeven, de kosten voor een telefoonverzekering zijn behoorlijk hoog in vergelijking met de waarde van je telefoon. Verwacht dat je meer dan tien euro in de maand kwijt bent. Kijk hier wel verder dan alleen het bedrag dat je per maand kwijt bent voor je verzekering. Op je telefoon staan hele gevoelige informatie en onbevoegden kunnen daar zo toegang tot krijgen.

Hou er wel rekening mee dat je bij een telefoonverzekering vaak een extra bijdrage moet betalen. Bij bepaalde verzekeraars krijg je het volledige bedrag vergoed, alleen moet je hiervoor wel een extra bijdrage betalen.

Is een telefoonverzekering voor jou nodig?

Een telefoonverzekering afsluiten is echt afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ga je zuinig om met je telefoon? Is de kans groot dat je telefoon wordt stolen? Gaat je telefoonscherm vaak kapot? Voor hoeveel geld moet je het laten repareren? Allemaal dingen die je zou moeten afvragen! Wanneer je scherm gerepareerd moet worden betaal je vaak tussen de 50 en 100 euro, waardoor een verzekering afsluiten niet nodig is. Let er verder op dat je niet dubbel bent verzekerd! Sommigen hebben een inboedelverzekering, waar bepaalde dingen al gedekt zijn.

Hoe beperk je schade aan je telefoon?

  • De eerste tip is een vrij simpele: neem je telefoon niet altijd mee! Dit zorgt voor rust aan je hoofd. Als je bijvoorbeeld naar het strand gaat is de kans op diefstal groot;
  • Twee: maak het dieven niet te makkelijk. Ga bijvoorbeeld niet pontificaal met je telefoon als je aan het lopen bent appen. Een dief kan zo je telefoon met herlaadkaart uit je hand ritsen.
admin