Waarom een scooterverzekering?

Waarom een scooterverzekering?

Scooter- en autoverzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden. Hierbij zit het verschil voornamelijk in de dekking van de scooterverzekering. Vergelijk het met autoverzekeringen, die ook in drie soorten worden aangeboden door verzekeraars. Wist je dat het in Nederland verplicht is om een scooterverzekering af te sluiten, als je de scooter op de openbare weg gebruikt? Dit is de voornaamste reden om voor een scooterverzekering te kiezen. Je wilt immers voorkomen, dat je te maken krijgt met hoge boetes. Laat staan dat je de kosten na een ongeluk zelf moet betalen. Zeker bij een ongeluk met een auto zullen deze kosten al snel flink oplopen! In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten scooterverzekeringen.

Verschillende soorten scooterverzekeringen

Scooterverzekeringen worden in de basis in drie soorten aangeboden: een WA scooterverzekering, een WA met diefstal scooterverzekering en een WA met casco scooterverzekering. De WA scooterverzekering met casco is de meest uitgebreide verzekering. Dit type verzekering dekt vrijwel alle risico’s af, waarmee je te maken krijgt als je een scooter bestuurt. Naast deze verzekeringen voor je scooter, zou je ook voor een aanvullende opzittendenverzekering kunnen kiezen. Hiermee wordt letsel aan iemand die bij je op de scooter zit vergoed bij een ongeluk.

Online scooterverzekeringen vergelijken en afsluiten

Er zijn op internet handige tools te vinden, die je kunnen helpen bij het vergelijken van verschillende scooterverzekeringen. Kies je voor een scooterverzekering met een WA-dekking, of wil je de scooter ook beschermen tegen diefstal? Nadat je de verschillende verzekeringen online met elkaar hebt vergeleken, kun je deze vaak direct afsluiten. Zo kun je met een gerust hart de openbare weg op met je scooter.

Tip: bij een ouder model scooter is het vaak niet rendabel om deze uitgebreid te dekken. De hogere premie weegt in zo’n geval niet op tegen een eventuele diefstal.

 

admin