Een inbraak in huis vormt voor veel woningbezitters een van hun grootste nachtmerries. Dit is niet voor niets! Denk bijvoorbeeld aan het geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken om een woning te kunnen betreden. Daar komt bij dat de kans op het verlies van dierbare of waardevolle spullen groot is. Reden genoeg om uzelf goed te beschermen tegen de financiële gevolgen van een inbraak in huis. Dit doet u onder meer met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering afsluiten beschermt u echter niet alleen tegen de schade als gevolg van een inbraak. Ook schade door brand, schade door natuurgeweld en verschillende andere oorzaken wordt vanuit deze verzekering vergoed.

Tip: kijk ook eens op de pagina met de uitleg over het vergelijken van opstalverzekeringen. Het is belangrijk om uzelf in te lezen op de verschillen tussen beide verzekeringen. Zo voorkomt u dat u onvoldoende gedekt bent bij een inbraak of natuurgeweld.

Aandachtspunten bij een inboedelverzekering vergelijken

De dekking van een inboedelverzekering is gericht op de losse elementen binnen uw woning. Vaak wordt onder losse elementen ook wel hetgeen verstaan, wat u bij een verhuizing mee zou kunnen nemen. Hierbij zijn er altijd een aantal twijfelgevallen. Denk bijvoorbeeld aan de gordijnen voor uw ruiten, de prachtige houten vloer in ruimtes, enzovoorts. Deze zou u bij een verhuizing mee kunnen nemen en opnieuw op maat laten maken. In de polisvoorwaarden van een inboedelverzekering vindt u exact, welke onderdelen wel of juist niet gedekt worden.

Inboedelverzekering online vergelijken

Een inboedelverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn handige tools, waarmee u binnen een paar seconden ziet welke oplossing de meest gunstige is. Een lage premie gaat vaak gepaard met een beperkte dekking. Dat wil zeggen dat tot een minimaal bedrag gedekt wordt bij diefstal. Let hierbij goed op het verschil tussen de nieuw- en dagwaarde van elementen uit uw inboedel. Voor een student kan een verzekering met een lage premie vaak echter al voldoende zijn. Mocht u een groot huis hebben met tal van waardevolle spullen, dan is het logischerwijs verstandig om voor een verzekering met een betere dekking te kiezen.