Wellicht heeft op onze website al meer gelezen over een inboedelverzekering. Ook een opstalverzekering vergelijken is aan te raden! Met een inboedelverzekering dekt u doorgaans alleen de losse elementen in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een televisie of een computer. Er zijn echter ook vaste elementen, zoals gordijnen, een dure vloer, een keuken, enzovoorts. Dergelijke elementen worden gedekt vanuit uw opstalverzekering. Bij een opstalverzekering vergelijken zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Op deze pagina gaan we dieper op die aspecten in! Dit maakt het makkelijker om een geschikte opstalverzekering voor uw woning te vinden.

Tip: woont u in België? Houd er in dat geval rekening mee dat een opstalverzekering een andere dekking biedt. In België wordt vaak een losse brandverzekering aangeboden, terwijl dat type verzekering in Nederland onderdeel van de opstalverzekering is.

Dekking van een opstalverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van opstalverzekeringen is het allereerst belangrijk om naar de dekking hiervan te kijken. Zoals reeds beschreven werd, dekt een opstalverzekering de vaste elementen binnen uw woning. Dat zijn de vloer, de keuken, de elementen van de badkamer, enzovoorts. In tegenstelling tot de inboedelverzekering, hoeft een opstalverzekering niet per definitie te worden afgesloten om schade als gevolg van diefstal te voorkomen. Wel is dit type verzekering belangrijk in het geval van brand. Bij een brand zou u de woning geheel op eigen kosten opnieuw moeten opbouwen, als u geen woonverzekering heeft afgesloten.

Online opstalverzekeringen vergelijken

Voor het vergelijken van een opstalverzekering, vindt u online handige tools. Met zo’n tool weet u binnen enkele seconden, wat de gunstigste opstalverzekering is in uw situatie. Vaak kunt u vanuit een dergelijke tool direct een verzekering afsluiten. Lees altijd de polisvoorwaarden van een verzekering door, alvorens u deze definitief afsluit. In de polisvoorwaarden vindt u tot welk bedrag u gedekt bent bij verschillende vormen van schade. Afhankelijk van de omvang van uw woning, de waarde hiervan en de waarde van uw inboedel, kunt u uw dekking hierop aanpassen. Logischerwijs betaalt u voor een grotere woning een hogere premie. De te dekken waarde is in dit geval immers ook aanzienlijk hoger.