Waar je op moet letten bij het kopen van een auto

Waar je op moet letten bij het kopen van een auto

Een andere auto kopen is een mooi proces. Eerst alle verschillende auto’s en modellen vergelijken op het internet. Vervolgens op zoek naar een auto voor een mooie prijs. Dan een proefrit maken en het onderhandelen. Wanneer je eruit komt rijdt je weg met een mooie auto. Wel zijn er een paar dingen om op te letten. 

 

De APK (auto periodieke keuring) 

 

Zorg ervoor dat de auto op gekeurd is. Bij het onderhandelen is het slim om een nieuwe APK erop te laten zetten. De auto kan dan weer een jaar verder zonder dat je direct kosten mag verwachten om hem voor elkaar te maken. Ook stelt het de koper gerust dat de auto technisch goed is in de basis. Zeker als de APK bijna verloopt is het belangrijk om dit te doen. Wil men dit niet? Vraag dan een hogere korting.

 

De wegenbelasting

 

Ontdek voor het kopen van de auto hoe hoog de wegenbelasting is. Hoewel een dieselauto erg goedkoop lijkt is de wegenbelasting hiervan een stuk hoger dan een benzineauto. Ook voor een auto op gas is dit het geval. Wanneer er echter voldoende kilometers per jaar gereden worden is het een goed idee. De brandstofkosten zijn immers een stuk lager. 

 

De juiste verzekering kiezen

Een autoverzekering vergelijken is verstandig. Het kan namelijk vele euro’s per jaar schelen. Ook kan het zijn dat de auto net iets beter verzekerd is. Kijk naar de verschillende premies bij de autoverzekeringen en kies het juiste pakket. De WA dekking zorgt voor de wettelijke dekking en is het goedkoopste. Dan is er nog de WA extra waarbij ook een aanrijding met wild en ruitschade plus diefstal gedekt wordt. De All-Risk verzekering is een goede keuze als je ook de schade aan de eigen auto gedekt wilt hebben (als een ongeluk je eigen schuld is).

admin