In Nederland kunt u voor tal van verschillende zaken een verzekering afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor het dekken van zorgkosten, een verzekering voor schade bij ongelukken, een verzekering voor een inbraak in huis, enzovoorts. Bij het afsluiten van zo’n verzekering zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. U kunt voor de goedkoopste verzekering kiezen om geld over te houden aan het eind van de maand. Andersom zou u ook voor de verzekering met de meest uitgebreide dekking kunnen kiezen, om zo iedere kostenpost gedekt te hebben. Beide opties zijn vaak niet de meest gunstige opties! Bij een goedkope verzekering is de dekking vaak summier en bij een verzekering met een maximale dekking wordt u beschermd tegen kosten die u zeer waarschijnlijk niet maakt.

Op deze pagina vertellen we u meer over het vergelijken van verzekeringen. Verzekeringen vergelijken is steeds eenvoudiger geworden! Waar men voorheen naar een verzekeringsadviseur ging voor persoonlijk advies, kunt u tegenwoordig een online tool gebruiken. Zo’n vergelijkingstool voor verzekeringen vertelt u binnen enkele seconden, welke verzekering het meest gunstig is voor u.

Premie en dekking vergelijken bij verzekeringen

Verzekeringen vergelijken brengt twee belangrijke punten met zich mee, namelijk: de premie en dekking van een verzekering. Vaak wordt allereerst naar de dekking van verschillende verzekeringen gekeken. De dekking moet passen bij de kosten die u verwacht te maken op het gebied van schade, medicatie en medische ingrepen. Tegelijkertijd dient u ervoor te zorgen dat een dubbele dekking voorkomen wordt. Een dubbele dekking treedt vaak op, als u naast een basisverzekering ook voor een aanvullende verzekering kiest. Zeker bij zorgverzekeringen is het gebruikelijk, om ook voor een aanvullende verzekering te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering, als u regelmatig een behandeling aan uw gebit uit moet laten voeren bij de tandarts.

Premie van verzekeringen vergelijken

Nadat u een aantal verzekeringen met een goede dekking gevonden heeft, kunt u de premie van verzekeringen vergelijken. Nu u enkel nog verzekeringen met een bij uw situatie passende dekking heeft overgehouden, is het slim om voor de goedkoopste optie te kiezen. Let hierbij goed op de mogelijkheid om een collectiviteitskorting te gebruiken. Later op deze pagina leest u hier meer over. Vanuit een online vergelijkingstool kunt u verzekeringen vaak direct afsluiten.

Collectiviteitskorting voor werkenden en sporters

Het komt regelmatig voor, dat een werkgever een samenwerking heeft met een verzekeraar. Via uw werkgever kunt u hierdoor in aanmerking komen voor een collectiviteitskorting op uw verzekeringspremie. Zeker bij een zorgverzekering is het gebruikelijk om u aan te sluiten bij een collectief. De bespaarde kosten kunnen al snel oplopen! Informeer eens bij uw werkgever, welke mogelijkheden deze u kan bieden.

Ook bij sportverenigingen is het soms mogelijk om een collectiviteitskorting te gebruiken. Dit loopt vaak via de sportbond waarbij de sportvereniging is aangesloten. Door gebruik te maken van zo’n korting houdt geld over voor andere verzekeringen. Daarbij kost het relatief weinig moeite, om u via een werkgever of sportclub bij een verzekeraar aan te melden.