In Nederland is enkel de zorgverzekering een verplichte verzekering. Pas wanneer u met een auto op de openbare weg wilt rijden wordt ook een autoverzekering verplicht. Een zorgverzekering wordt door verschillende verzekeraars aangeboden, die hier ieder hun eigen draai aan hebben gegeven. Dat wil zeggen dat er kleine verschillen zitten in de dekking die geboden wordt. U kunt de dekking van een verzekering verder uitbreiden, door deze te combineren met aanvullende verzekeringen. Wanneer u voor aanvullende verzekeringen kiest, is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele dubbele dekking. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten!

Tip: een zorgverzekering vergelijken doet u snel en eenvoudig met een online vergelijkingstool! Via zo’n tool weet u binnen enkele seconden welke verzekering het beste bij u past.

Aanvullende verzekeringen bij een zorgverzekering

Een populaire aanvullende verzekering is een tandartsverzekering. Met een tandartsverzekering betaalt u voortaan niet langer voor uw periodieke controle, het laten vullen van een gaatje, enzovoorts. Een tandartsverzekering wordt echter pas nodig, wanneer iemand 18 jaar of ouder is. Tot die tijd zijn een groot aantal tandartsbehandelingen onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Een aanvullende verzekering afsluiten zou in zo’n geval voor een dubbele dekking zorgen. Naast een tandartsverzekering zijn er verschillende andere aanvullende verzekeringen te vinden bij uw zorgverzekering.

Collectiviteitskorting voor zorgverzekeringen

Heeft u al eens geïnformeerd of u via een werkgever in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting? Een dergelijke korting wordt door een groot aantal werkgevers aangeboden en biedt u een behoorlijk financieel voordeel. Zo houdt u maandelijks geld over om andere verzekeringen af te kunnen sluiten. Naast de collectiviteitskorting via uw werkgever, kunt u ook in aanmerking komen voor een korting via een Nederlandse sportbond. Er zijn verschillende sportbonden die een dergelijke korting aanbieden voor sporters. Op de website van de sportbond waarbij u bent aangesloten kunt u hier meer informatie over vinden.